Citaat van de dag

“Ik zou niet graag de parlementariër zijn die aan de familie van die extra verkeersslachtoffers mag uitleggen dat het dode familielid beter aansluit bij de belevingswaarde van zijn medeburgers.”
(VVD-prominent Ed Nijpels in een column voor het voorjaarsnummer 2012 van Tyrezone)

Nijpels begint zijn column als volgt:

“Bij ieder incident in Nederland waarbij dodelijke slachtoffers en ernstige gewonden vallen, staat de politiek op zijn achterste benen. Bewindslieden worden naar de kamer geroepen, schuldigen worden aangewezen. Er verschijnen dikke rapporten en er volgt een diaree aan maatregelen om de (vermeende) wantoestand te bestrijden. Het is verbijsterend om te zien dat bij de discussie over de 130 km de volgorde precies andersom is. Het begint al bij de motivatie van die snelheidsverhoging. 130 km sluit beter aan bij de belevingswaarde van de automobilist en die bestaat uit een winst van een dikke drie minuten op een traject van 100 km. Het moet niet gekker worden.”

Nijpels wijst nog op de 9% extra dodelijke slachtoffers in Denemarken na de invoering van 130km, de economische schade van €12 miljard door verkeersongelukken in Nederland (2010, voor de invoering van 130km) en de risico’s van een langere remweg.

Hele verstandige argumenten. Helaas is zijn partijgenote verkeersminister Melanie Schultz, verantwoordelijk voor het 130 km plannetje, Oostindisch doof voor verstandige argumenten. Maar dat zal wel komen door de pluriformiteit van de VVD.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: