De politieke en de reële planning

“Planning omgevingswet niet reëel” kopt SC-online vandaag. De ambtelijk coördinator wetgeving van de projectdirectie Eenvoudig Beter stelde afgelopen vrijdag op een congres dat de politieke planning voor de Omgevingswet niet de reële planning is. De minister roept dat de wet eind 2014 operationeel moet zijn. Haar verantwoordelijk ambtenaar noemt dat een politieke planning, terwijl de echte oplevering niet voor 2018 kan plaatsvinden.


komt de planning van de minister voor de Omgevingswet uit een van deze tasjes?

Begrijp me goed: ik heb vanaf het begin geroepen dat 2014 gekkenwerk is. Het grootste wetgevingstraject sinds mensenheugenis kost naar mijn mening zes tot acht jaar. Je zou moeten starten met een goede probleemanalyse en daarna pas een besluit moeten nemen over de breedte van het pakket ruimtelijke en milieuwetten dat in de Omgevingswet geintegreerd wordt.

Maar wat ik in dit geval het meest bedenkelijk vindt is de manier waarop de Kamer geinformeerd wordt, met “politieke planningen” waarbij klaarblijkelijk ieder realiteitsgehalte ondergeschikt gemaakt wordt aan de politieke ambitie van de minister.

Ik heb inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan minister Schultz: IM 20120320 SV politieke-reele planning

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: