Er hangt een luchtje rond het A2 tunnelproject in Maastricht

Je zou veronderstellen dat heel Maastricht een gat in de lucht springt als het verkeersriool A2, dat nu dwars door de stad loopt, over vijf jaar onder de grond verdwenen is onder een Groene Loper. De actiegroep FilterDeTunnel en de stichting Klaor Loch denken daar anders over. Ik bezocht te gisteren en concludeer dat ze een punt hebben.


de situatie bij de toekomstige tunnelmond, gezien in noordelijke richting

Met name rond de toekomstige tunnelmonden zal de vervuiling in de toekomst juist groter worden, omdat de lucht uit de 2300m lange tunnel niet gezuiverd wordt. Gevolg is dat zware concentraties fijnstof en NOx vrijkomen op plekken waar nog steeds een boel mensen wonen en veel kinderen naar school gaan.


en in zuidelijke richting

Ik heb naar aanleiding van mijn werkbezoek vandaag schriftelijke vragen gesteld aan minister Schultz en staatssecretaris Atsma, en gevraagd om ze te beantwoorden voor het binnenkort te houden debat over luchtkwaliteit.

Lees hier mijn vragen: MIL 20120101 SV luchtkwaliteit A2 Maastricht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: