Donner: geen onderzoek naar beschimmelde huurhuizen

Minister Donner lost naar eigen zeggen problemen liever op dan een onderzoek in te stellen. Dat stelde hij gisteren bij het vragenuur, toen ik hem aansprak als toezichthouder op de woningcorporaties, bij het aanpakken van 19e eeuwse woontoestanden in 2.000 sociale huurwoningen in Amsterdam Nieuw-West. De huizen staan al jaren op de nominatie om gesloopt te worden.

Donner mag dan beweren dat hij graag problemen oplost, in dit geval doet hij helemaal niets en laat hij de huurders vallen als een baksteen. De gemeente en de woningcorporatie zoeken het verder maar uit, ook al heeft hij een uitgebreid wettelijk instrumentarium om in te grijpen als er gehandeld wordt in strijd met het belang van de volkshuisvesting.

Lees hier het ongecorrigeerde stenogram van het vragenuur. Onthullend! VH 20110301 VER MV Amsterdam Nieuw-West

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: