Hart voor de natuur

Samen met onze lijsttrekker voor de Utrechtse statenverkiezingen Annemarie Mineur bezocht ik gisteren de manifestatie Hart voor Natuur op kasteel Haarzuilens, georganiseerd door de natuur- en milieuorganisaties. Abuisievelijk was deze aangekondigd als slotmanifestatie. Ze bedoelen natuurlijk STARTmanifestatie. We stoppen toch niet voor die bezopen plannen van Bleeker c.s. zijn afgeblazen?

Haarzuilens ligt op een steenworp afstand van de nieuwbouwwijk Leidsche Rijn, waar in twintig jaar tijd 30.000 woningen uit de grond gestamt worden. Met een vorig kabinet is afgesproken dat er voor deze bewoners ook nieuwe (recreatie)natuur ontwikkeld wordt: het project Recreatie om de Stad (RodS). De Bende van Bleeker wil dit project afblazen, terwijl pas 5.000 van de 14.000 hectare groen gereed is.
Je zal tot je nek in de hypotheek zitten en de beloofde natuur in je achtertuin wordt met een pennenstreek geschrapt. De lente komt eraan en ik verwacht een hete zomer, in meerdere opzichten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: