De Arend gered van de sloop

De flatwoningen van De Arend in Hoogeveen worden voorlopig nog niet gesloopt. Woningcorporatie Domesta wil ze nog tot 2020 laten staan. Een eerste succes voor de bewoners, na een actie op initiatief van de SP afdeling Hoogeveen


de Arend vliegt door!

Ik was vorig jaar op bezoek bij het complex en ging tijdens een bewonersvergadering in gesprek over de ideeën van de huurders over de toekomst van De Arend. Het is goed dat Domesta daar, beter laat dan nooit, naar geluisterd heeft. Ze mogen trouwens nog wel wat beter luisteren. Want nu al aankondigen dat je in 2020 alsnog gaat slopen is uiterst voorbarig en dus dom. Wat mij betreft komt er eerst een verbeterplan om het achterstallig onderhoud weg te werken, de open geisers te vervangen en een aantal energiebesparende maatregelen te nemen.

Niemand weet nu al hoe de woningmarkt in Hoogeveen er over tien jaar uit ziet. Het zou me niets verbazen als er ook dan nog volop behoefte is aan betaalbare, gelijkvloerse woningen van dit type.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: