Hoofdpijn door kolenbroei

Bewoners van Zaandam, Westzaan, Zaandijk, Wormerveer en Wormer hebben regelmatig stankoverlast ten gevolge van kolenbroei bij overslagbedrijf Rietlanden in het Westelijk Havengebied van Amsterdam. Deze week was het weer raak. Valt dat niet te vermijden?

Kolenbroei lijkt op broei in een hooiberg. In bergen met organisch materiaal (gewassen, kool, houtsnippers e.d.) kan als het materiaal vochtig is en niet goed geventileerd wordt een vergistingsproces op gang komen, waarbij warmte vrijkomt. Uiteindelijk kan de berg zelfs spontaan in brand vliegen. Bij kolen is een bijkomend probleem dat door broei allerlei andere hinderlijke en schadelijke stoffen in de lucht terecht komen. Ik wil daarom van staatssecretaris Atsma weten of de wetgeving en vergunningverlening op dit punt in orde zijn.

Lees hier mijn schriftelijke vragen: MIL 20101117 SV kolenbroei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: