Citaat van de dag

“Met alleen energiebesparende installatietechnieken komen we er niet. We zouden ons meer moeten richten op de bouwkundige kwaliteit. Met geringe investeringskosten kan een thermische kwaliteit worden geleverd die beter aansluit op de wensen van de bewoners. Investeer in de thermische schil, dat is een solide basis om energiezuinig te bouwen.”

Harm Valk (adviesbureau Nieman) in Cobouw van 12 november: “‘Thermischer schil basis energiegebruik’

Valk geeft hier exact hetzelfde advies dat ik de afgelopen vier jaar achtereenvolgens gegeven heb aan de ministers Vogelaar, Van der Laan en Van Middelkoop. Met name Van der Laan leek na enkele debatten wel brood te zien in een verdergaande aanscherping van de isolatie-eisen aan de gebouwschil (dak, gevel, vloer en glasvlakken) dan nu is voorzien in de voorgenomen wijziging van het Bouwbesluit.

Helaas blokkeerden de woordvoerders van VVD (Brigitte van der Burg) en CDA (Antoinette Vietsch) de aanscherping, omdat naar hun mening de markt wel kan zorgen voor een optimale isolatiegraad. Niet dus.
Hopelijk kijken hun opvolgers wat zakelijker naar de argumenten voor aanscherping van de gebouwisolatie-eisen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: