Inbreng Wet Milieubeheer (wijziging in verband met afstemming op Kaderrichtlijn Water)

Sommige mensen denken dat de Kamer zich vooral -of zelfs uitsluitend- bezig houdt met de waan van de dag (beluister het debatje daarover tijdens Peptalk). Wat een onzin. Ik heb alleen al deze week vier schriftelijke inbrengen gemaakt voor wetsvoorstellen die de Kamer op dit moment behandelt, ook al is het kabinet demissionair. Zojuist bijvoorbeeld over een wijziging van de Wet milieubeheer op het gebied van de waterkwaliteit.


dit gebeurt er als de overheid niet thuis geeft bij de bescherming van de waterkwaliteit: plasticrecycling in Djakarta.

De achtergrond van het wetsvoorstel is dat het demissionaire kabinet wil voorkomen dat er bij de vergunningverlening op het gebied van waterkwaliteit een soortgelijke problematiek ontstaat als bij de luchtkwaliteit, waar gebieden met een overschrijding van de luchtkwaliteitsnorm op slot gingen voor bouwprojecten, ook al hadden die nauwelijks een relatie met of effect op de luchtkwaliteit.
Ik ben er niet gerust op dat het wetsvoorstel niet doorschiet naar de andere kant. De drinkwaterbedrijven maken zich daar zorgen over. Daarom suggereer ik om de strakke koppeling tussen vergunningverlening en bescherming huidige waterkwaliteit wel te handhaven voor grondwaterbeschermingsgebieden en gebieden rond waterinnamepunten langs de rivieren.

Lees hier mijn schriftelijke inbreng op het wetsvoorstel: WATER 20100915 INB 32427 SP

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: