waterboxx: ei van columbus?

Op de terugweg van het Nederland kiest debat met Ger Koopmans en Esther Ouwehand luisterde naar BNR denktank met Harmke Pijpers in gesprek met enkele waterdeskundigen over een uitvinding van de Nederlander Pieter Hoff, die het mogelijk moet maken om bomen te laten groeien in gebieden met een extreem lage neerslag: de Waterboxx van Groasis. Als het ding doet wat Hoff belooft is het een uitvinding die geniaal is in zijn eenvoud.

De box is tegelijkertijd een broeikas en een watercollector, zowel van boven (regen) als van onder (condenswater). Het water wordt via een draadje naar de plant geleid. Die krijgt net voldoende water om wortels te vormen, die maximaal geprikkeld worden om zich te ontwikkelen, op zoek naar grondwater. De waterboxx zou zó efficiënt met water omgaan dat je zelfs in een woestijngebied, met een neerslag van 75mm per jaar (Nederland: 750mm), bomen kan kweken zonder gebruik te maken van irrigatie.

Van boven wordt alle neerslag opgevangen en opgeslagen in een reservoir, afgesloten met een

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: