vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan!

De SP is verreweg de beste partij voor de koopkracht van benedenmodale inkomens, maar opmerkelijk genoeg ook de beste partij voor de meeste huishoudens met inkomens tot twee maal modaal. En zelfs een tweeverdienend huishouden met 2,5x modaal met een koopwoning gaat er bij de SP niet op achteruit. Dat blijkt uit de koopkrachtplaatjes van NYFER, op basis van de verkiezingsprogramma’s van de negen grootste partijen.

Overigens ook een compliment voor de SGP: zij verslaan ons één keer: een alleenverdienend echtpaar met twee kinderen en een modaal (€32.500) inkomen is bij hen nog wat beter uit, en bij de minima zitten ze ons op de hielen (nog vóór de PvdA en ver voor GroenLinks).

Wat me ook goed doet is dat nu vast staat dat de voorstellen van D66 en VVD desastreus zijn voor huishoudens die huren: een modaal gezin gaat er bij D66 8% op achteruit en bij de VVD 4%. Veel mensen hadden nog niet in de gaten dat de economische agenda van D66 een neoliberale is. bij deze.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: