Zelfs CDA begint te denken aan binnenvliegregeling

Gisteren was ik in Brunssum voor het goed bezochte debat van de vereniging Stop AWACS over de al dertig jaar lang durende terreur door de stinkende, oorverdovende, prehistorische spionnagevliegtuigen van de NAVO. Geloof het of niet: de aanwezigen waren strijdbaarder dan ooit!

Vooraf ging ik met de SP afdeling Brunssum buurten-in-de-buurt in het wijkje Klingbemden, dat vlak onder de aanvliegroute van de 40 jaar oude Boeing 707’s ligt. “Ik heb bij de gemeente een vergunning aangevraagd voor het plaatsen van luchtafweergeschut in de tuin”, was een van de reacties van de bewoners.

Bij het debat kreeg CDA-kamerlid Raymond Knops het zwaar te verduren. Het CDA heeft al die jaren de belangen van de omwonenden ondergeschikt gemaakt aan zijn hogere buitenland- en defensiepolitiek. Dat zijn ze in Schinveld en Brunssum meer dan beu. Positief was dat zelfs Knops moest toegeven dat nu het moment om de binnenvliegregeling van toepassing te verklaren naderbij komt. Al wilde hij zich nog niet vast leggen op de harde datum van 1 januari 2012.

Morgen dien ik echter een motie in die het kabinet wèl dwingt om -indien de overlast op 1 januari 2012 niet met 35% verminderd is- de binnenvliegregeling van stal te halen. En als de voortekenen niet bedriegen gaat die het halen!

Meer lezen? Zie dossier Stop AWACS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: