NS op de buitenlandse toer: niet doen

De NS willen hun buitenlandse activiteiten expanderen. Volgens een onderzoek van de Volkskrant vormt de buitenlandse vervoersomzet (in passagiers/dag) nu al eenderde van het totaal aantal vervoerde reizigers. De SP heeft in 2002 als enige gewaarschuwd voor deze ontwikkeling.


De Londense dubbeldekker is tegenwoordig in de Nederlandse handen van NS-dochter Abellio

NS is met zijn dochters Merseyrail, Abellio London & Surrey en Northern Rail met name zeer actief op de Engelse markt, maar ze hebben ook dochters in Duitsland en Tsjechie. Wat mij betreft is de sluipende expansie van een staatsbedrijf in het buitenland een slechte zaak. Er worden grote risico’s gelopen met maatschappelijk vermogen dat is opgebracht door de Nederlandse treinreiziger, terwijl er nog volop werk aan de winkel is om het Nederlandse openbaar vervoer te verbeteren.

Lees hier mijn schriftelijke vragen: VW 20100408 SV NS-buitenland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: