Sail Kampen

Ik was vanmiddag bij Sail Kampen, waar de lokale SP het nuttige met het aangename combineerde met een standje pal naast de stadsbrug.


De rijkdom van de hanzesteden begon met de ontwikkeling van het koggeschip

Sail Kampen wordt iedere twee jaar gehouden. Ik begreep van SP-voorzitter Bas Royen dat er zelfs al eens een college gevallen is over deze happening, want de zondagsrust is hier een Thema met een grote T. Ondertussen komen er meer dan 200.000 mensen kijken naar en meevaren op historische zeilschepen, waaronder een paar driemasters.

Flink wat mensen bezoeken Sail Kampen met het openbaar vervoer, dus hielden wij een onderzoekje naar de ervaringen met de OV Chipcard. Belangrijkste conclusie: die is hier nog nauwelijks ingeburgerd. Met name mensen die maar incidenteel de trein nemen voor een dagje uit hebben geen idee dat ze straks geen gewone kaartjes meer kunnen kopen. De reacties op die mededeling waren niet al te positief. Daar is nog een boel werk aan de winkel. Misschien moeten er bij de komende Sail Kampen combi-chipcards verkocht worden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s