In de kou gezet

stroomstoringDe bewoners van de wijk Hintham (Rosmalen) zitten morgen in de kou. Netbeheerder Enexis heeft onderhoud ingepland, waardoor de bewoners 6-8 uur zonder stroom -en daarmee zonder verwarming- zitten. Kan dat zo maar?

Bewoner Emiel Bootsma vindt van niet. Hij sloeg alarm en belde me op. Hij heeft een bedrijf aan huis en kan feitelijk een dag niet werken. Maar hij vindt het ook kwalijk dat veel ouderen zonder vervangende voorziening een dag in de kou zitten. En dat alles door een planning die met een beetje goede wil best een maand of twee opgeschoven had kunnen worden. Zijn complete verhaal en mijn commentaar kan je lezen in de Telegraaf van vandaag.

Ik ben dat eens met Bootsma en heb daarom vandaag schriftelijke vragen gesteld aan minister Van der Hoeven over de rechtsbescherming van afnemers bij stroomonderbrekingen wegens gepland onderhoud.

Lees hier de schriftelijke vragen: EZ 20100308 SV stroomonderbreking

UPDATE 8 maart
Enexis heeft de bewoners van Hintham inmiddels aangeboden dat ze morgen tijdens de stroomonderbreking welkom zijn in het cultureel centrum van Rosmalen, waar ze ontvangen worden met een hapje en een drankje. Dat is in ieder geval een oplossing voor de ouderen die anders in de kou zitten. Nu nog wat beter nadenken over een aanpak waarbij structureel rekening gehouden wordt met de gevolgen voor de bewoners en ik ben helemaal tevreden!

UPDATE 6 april
Vandaag kwamen de antwoorden van minister Van der Hoeven binnen. Zij is ook niet echt content met de gang van zaken, gezien haar slotconclusie: “Ik deel de mening dat netbeheerders klantvriendelijk moeten opereren. De tijdige aankondiging van het geplande onderhoud en de beschikbaarstelling van een alternatieve ruimte door Enexis vind ik hiervan goede voorbeelden, al heb ik daarbij aangetekend dat de aankondiging van die alternatieve ruimte beter eerder had kunnen plaatsvinden. Ik zal tegen deze achtergrond bij Netbeheer Nederland het belang van voortdurende aandacht bij hun leden voor een zorgvuldig proces naar de klant bij geplande stroomonderbrekingen onderstrepen.”
Lees hier de volledige antwoorden op mijn vragen: 20100406 ANTW 2138 EZ onderbreking stroomvoorziening

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: