Essent: na de overname volgen de ontslagen

Essent gaat acht van zijn dertien kantoren in Nederland sluiten. Ook de drie Nederlandse kantoren van RWE -het Duitse bedrijf dat Essent in juni 2009 overnam- gaan sluiten. Dat bericht de Leeuwarder Courant van 11 februari. Volgens Essent zal de inkrimping “… niet ten koste gaan van de werkgelegenheid”. En u gelooft dat?

essent-actie
Agnes Kant spreekt bij een demonstratie tegen privatisering voor het hoofdkantoor van Essent in Den Bosch

RWE betaalde €9,3 miljard voor Essent en dat geld moet terugverdiend worden. Liefst zo snel mogelijk. In essentie zijn er drie manieren om dat te doen: over de ruggen van het personeel, over de ruggen van de klanten of via een combinatie van beide. Ik schat in dat men in Essen gaat voor optie drie.

De PR-afdeling van Essent heeft zich ongetwijfeld het hoofd gebroken hoe ze nog een positieve draai kunnen geven aan deze kaalslag. Het moet gezegd: ze doen een verdienstelijke poging. Belangrijkste doel van het plan is een verlaging van het aantal reiskilometers. ,,We willen zowel het milieu, de medewerkers, als het wegennet minder belasten”, zegt Essent- topman Peter Terium. ,,Het zal ook de balans tussen werk en thuis verbeteren.”

Tip voor de gemeenteraadsverkiezingen in gemeenten die aandeelhouder waren van Essent. Kijk eens na wie er voor en tegen de verkoop van Essent waren voor je de gang maakt naar het stemlokaal.

Zie ook: dossier splitsing en privatisering energiebedrijven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: