Arnhemse rechter en SP op één lijn

RWE/AMERICANWATER/Je hebt twee mogelijkheden als je naar de rechter stapt: je wint of je verliest. Tot mijn genoegen heeft het Zeeuwse energiebedrijf Delta gisteren van de Arnhemse voorzieningenrechter gelijk gekregen in haar geschil met RWE/Essent over de kerncentrale Borssele.

Dat was even slikken voor Jürgen Grossmann (RWE)

Borssele is 50/50 eigendom van Delta en Essent. Het Essent-aandeel in de kerncentrale was een belangrijk kroonjuweel bij de (uit)verkoop van dit nutsbedrijf aan de Duitse bruinkool- en atoomstroomspecialist. Maar in de statuten van de kerncentrale stond dat deze uitsluitend eigendom mag zijn van een publieke aandeelhouder. Niet van RWE dus. De rechter heeft dat nu bevestigd.

Hoewel de Brabantse VVD-gedeputeerde Onno Hoes niet wist hoe snel hij moest roepen dat hierdoor de overname van Essent niet in gevaar komt heeft RWE nu wel een groot probleem. Behalve de bestaande kerncentrale Borssele valt daarmee ook de optie op een twee (2.500 megawatt!) kerncentrale weg uit de deal. Dat is dus twee keer slikken. Het zou me dus helemaal niet verbazen als RWE nu toch nog gaat terugkrabbelen. En de couponknippers van CDA, VVD en PvdA de deksel op de neus krijgen.

Zie verder: Ook Van der Hoeven pruimt RWE-voorstel Borssele niet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: