Ook Van der Hoeven pruimt RWE-voorstel Borssele niet

rwelogoMinister Van der Hoeven vindt de “oplossing” die RWE voorstelt voor de kerncentrale Borssele na de overname van Essent niet te pruimen. Essent en Delta zijn nu beide voor 50% eigenaar de van de centrale. In de statuten staat dat het eigendom -direct of indirect- alleen mag berusten bij overheden. En RWE is een particulier bedrijf.

RWE wil persè het Essent-aandeel in Borssele overnemen, omdat het daarmee ook een voet tussen de deur heeft bij de mogelijke bouw van een tweede kerncentrale naast de bestaande. RWE en Essent dachten het eigendomsprobleem te omzeilen door voor te stellen het economische en juridische eigendom van de centrale te splitsen. Inmiddels heeft Delta laten wezen deze constructie juridisch te zullen aanvechten.

Mochten er in de Staten van Brabant nog twijfelaars zijn over de verkoop van Essent, dan kunnen ze nu gerust concluderen dat in ieder geval verkoop aan RWE vragen om moeilijkheden is.

Lees hier de antwoorden die ik vandaag ontving op mijn schriftelijke vragen: ez-20090423-antw-borssele-rwe-essent

Meer lezen?
Zie Dossier splitsing en privatisering energiebedrijven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: