PvdA-lokalen huiverig over verkoop Essent en NUON

melkkoeIn tegenstelling tot sommige media, die veronderstellen dat de race al gelopen is, kan het nog alle kanten op met de verkoop van Essent en NUON. Met name lokale PvdA-volksvertegenwoordigers worden door twijfel verscheurd. Dat is een begin.

Gisteren was er in Amsterdam een informatieve aandeelhouders-bijeenkomst over de verkoop van NUON, waar een aantal SP-vikingen met een melkkoe in de weer waren. Tijdens de vergadering bleek dat de Amsterdamse PvdA extra eisen wil stellen aan de verkoop, die heronderhandeling van het conrtact nodig maken. Interessant.

In BN/De Stem staat vandaag een opinieartikel van het PvdA-raadslid Edwin Rampaart uit Bergen op Zoom. Hij somt daarin maar liefst 11 redenen op tegen de verkoop en concludeert dat “… regering en parlement zich in een onmogelijke positie hebben gemanouvreerd door het aannemen van de splitstingswet.” Helaas zegt hij er niet bij dat de grootste voorstanders van de splitsingswet de PvdA-kamerleden Ferd Crone en later Diederik Samsom waren. Als de PvdA toen met ons meegedaan had was de splitsing niet doorgegaan Edwin.

Kortom: onze actie Ze zijn Nuts! begint te werken.

Meer lezen?
Zie Dossier splitsing en privatisering energiebedrijven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: