Woonbron onder curatele gesteld

Minister Van der Laan heeft gisteravond de Kamer laten weten dat de Rotterdamse woningcorporatie onder curatele wordt gesteld, omdat ze de afspraak om uiterlijk per 15 december hun belang in de s.s. Rotterdam tot maximaal 20% terug te brengen niet is nagekomen. Ook blijkt Woonbron op basis van de huidige stand van zaken al twintig miljoen euro te gaan toeleggen op het project. Dat is 400 euro per huurder.

Conclusie: de SP, die stemmingmakerij werd verweten toen we begin november minister Vogelaar op het matje riepen over deze kwestie, krijgt voor 100% gelijk.

Maar deze zaak is nog lang niet tot de bodem uitgezocht. Bovendien is het onbegrijpelijk dat Van der Laan geen maatregelen neemt tegen de directie en de raad van commissarissen. Directeur Kromwijk blijkt nota bene geweigerd te hebben om vrijwillig mee te werken aan een verbeterplan! Tenslotte vind ik het opmerkelijk dat de minister nog steeds geen afstand neemt van het besluit van Woonbron om te investeren in een schip dat een horeca-/onderwijsbestemming krijgt. Zijn kritiek richt zich louter op het slechte management van het project door de corporatie.

Lees hier de brief 29453-95 van minister Van der Laan d.d. 15 december 2008:

Meer lezen? Zie dossier ss Rotterdam/Woonbron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: