Klachtenafhandeling energiebedrijven: een vijfje

De Nederlandse Mededingings Autoriteit deed voor het derde jaar sinds de liberalisering van de energiemarkt onderzoek naar de klachtenafhandeling van energiebedrijven. Voor het derde jaar scoren ze een onvoldoende. Lichtpuntje: de trend is wel omhoog. Dit jaar is het gemiddeld rapportcijfer een 5,2.

De NMa deed onderzoek onder ongeveer 2.000 klanten van de tien grootste energieleveranciers. Ze onderzocht de mening van consumenten over hun klacht die in de periode januari – april 2008 was afgehandeld. Tien bedrijven zijn onderwerp van onderzoek: Cogas, Delta, DONG, Eneco, E.ON, Essent, Greenchoice, NUON, OXXIO en RWE.

Eèn bedrijf, Essent, haalt dit jaar voor het eerst een 6 op een schaal van 10. In drie jaar tijd nam de gemiddelde score toe van 4,3 naar 4,7 om dit jaar voorlopig te eindigen op 5,2. De NMa heeft de bedrijven die van de consumenten in het onderzoek geen voldoende krijgen, gevraagd om een verbeterplan op te stellen. Deze bedrijven hebben aangegeven dat ze hieraan meewerken.

Da’s mooi, maar misschien kunnen ze beter een joekel van een boete krijgen als ze onder de maat blijven scoren. Op school blijf je met drie onvoldoendes toch ook zitten?

Lees hier mijn reactie op het NMa-klachtenonderzoek van vorig jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: