Vogelaar moet stop op slopen eisen

Vandaag presenteerde het NICIS-instituut een onderzoek met de titel “Na de sloop; waterbedeffecten van gebiedsgericht stedelijk beleid”. De conclusies zullen SP-ers bekend in de oren klinken. Zo leidt sloop onder andere tot verplaatsing van problemen en tot langere wachtlijsten voor woningzoekenden doordat mensen uit sloopwoningen voorrang krijgen.

SP Leiden

Het NICIS-instituut trekt hieruit de conclusie dat Vogelaar met haar 40-wijkenaanpak de problemen verplaatst, maar niet oplost. Dit is een terechte conclusie. Immers, de sloop- en herstructureringsfetisjisten bij gemeenten en corporaties roeren zich ook in deze 40 PR-wijken. Tot 2011 worden er bijna 25.000 woningen in de 40 wijken gesloopt. Dit is 10% van het totale corporatiebezit in die wijken.

Ik vind daarom dat minister Vogelaar gemeenten moet vragen alle sloopplannen stop te zetten waarvoor niet onomstotelijk is aangetoond dat ze geen waterbedeffect en oplopende wachttijden veroorzaken.

Daarom heb ik vandaag schriftelijke vragen gesteld aan de minister.

Schriftelijke vragen ‘Na de sloop’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: