Citaat van de dag

“Ook rond de smerige kolencentrales is een groen schijnrandje gebreid met het veel te dure, inefficiënte en onzekere afvangen en opslaan van CO2. Demonstratieprojecten van Shell in een Noors olieveld en van BP in Schotland zijn afgeblazen, en in de USA trok de overheid zijn handen af van de FutureGen kolencentrale met CO2-afvang en -opslag. Ik zie een nieuwe Betuwelijn.”

Wouter Schatborn, oud-directeur ECN (Utilities, 2008/5)

ccs

Milieuminister Cramer heeft zich voor de realisatie van haar klimaatdoelstellingen in hoge mate afhankelijk gemaakt van het succes van CO2 opslag (CCS). Dom dom dom. CCS is een technologie die nog in de kinderschoenen staat, op zijn vroegst rond 2020 operationeel is en héél, héél veel extra fossiele energie kost. Voor iedere vier kolencentrales moet je een vijfde erbij bouwen als je gebruik wil maken van CCS. Onze afhankelijkheid van fossiele energiebronnen wordt op die manier alleen maar groter, terwijl het uit het oogpunt van economische structuurversterking juist belangrijker is die afhankelijkheid kleiner wordt. Dat kan alleen door te investeren in energie-efficiency en duurzame energie.

Lees hier in welke CCS-projecten Shell participeert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: