Debat waterwet (2)

Vandaag was het afsluitende debat met staatssecretaris Huizinga over de Waterwet. Mede door onze inbreng wordt de wet op enkele punten verbeterd.

dijk

Drie weken geleden was de de eerste termijn van het debat.

Veel steun was er voor mijn pleidooi om de schadevergoeding voor bewoners in waterbergingsgebieden te verbeteren. Die gebieden kunnen onder water gezet worden in geval van zeer hoge waterstanden, om te voorkomen dat economisch belangrijker gebieden en bevolkingscentra onder water komen te staan. Wat mij betreft moet daar voor de mensen die al in de gebieden woonden die als bergingsgebied worden aangewezen een gegarandeerde schadevergoeding tegenover staan. Huizinga komt met een uitwerking van het schadevergoedingsbeleid die aan die wens tegemoet komt.

Een ander discussiepunt was mijn voorstel om in de wet op te nemen dat gemeenten en waterschappen wederzijds verplicht worden om investeringen te doen in het rioleringssysteem respectievelijk de afvalwaterzuivering, als daarmee de totale kosten in de afvalwaterketen dalen.
Huizinga vindt dat niet nodig, maar ik kom nog veel te vaak afschuif-gedrag tegen bij lagere overheden, waardoor de waterlasten van de huishoudens nodeloos worden opgedreven.

Lees hier mijn volledige inbreng in tweede termijn:

Waterwet2eT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: