Dioxinenorm NUON 40x hoger dan E.ON en RWE

Vandaag ontving ik de antwoorden van milieuminister Cramer op mijn vragen over de milieuvergunningen van nieuwe kolencentrales. Volgens de minister kan niet geconcludeerd worden dat voor de NUON-centrale bij de Eemshaven de lat over de hele linie lager ligt dan bij de andere centrales. Toch mag de NUON centrale een factor 40 meer dioxines uitstoten.

MultifuelNUON
artist impression van de multifuel centrale van NUON

De aanleiding voor mijn schriftelijke vragen was een symposium van de SP statenfractie Groningen, waar professor Lucas Reijnders een aantal uitspraken deed over de in zijn ogen opvallend milde emissie-eisen voor de multifuel centrale van NUON. Volgens hem had dat alles te maken met de mogelijkheid om in die centrale straks ook vuile biomassa -anderen spreken van afval- te gaan meestoken.

Lees hieronder de antwoorden van minister Cramer. Wat mij betreft zouden er uniforme emissie-eisen moeten komen voor elektriciteitscentrales, gerelateerd aan de hoeveelheid geproduceerde stroom en (nuttige) warmte. De hoge dioxinenorm voor de multifuelcentrale getuigt naar mijn mening van een opportunisme bij de vergunningverlener, die mij in het geheel niet bevalt!

AntwVergKolencentrales

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: