Woonzoekenden zonder internet gedupeerd

De samenwerkende woningcorporaties op Walcheren bieden woningzoekenden in hun regio sinds kort alleen nog internetbezitters in hun regio inzicht in het woningaanbod. Ook reageren op een woning kan alleen per internet.

SWW
De woning Beenhouwersingel 49 in Middelburg: alleen nog te huur voor woningzoekenden mèt internetaansluiting.

Ik heb samen met Fonds Luijben hierover vragen gesteld aan minister Vogelaar. Deze regeling discrimineert de 15% woningzoekenden zonder internet, met name ouderen en minder-vermogenden.

Vragen van de leden Luijben en Jansen (SP) aan de minister van Wonen, Wijken en Integratie over de woonruimteverdeling op Walcheren.

1.
Heeft u kennis genomen van het artikel ‘Zonder internet gaat de deur dicht en het licht uit’ ? (PZC, 17 mei 2007)

2.
Is het wat u betreft acceptabel dat de samenwerkende woningcorporaties op Walcheren (SWW) uitsluitend nog de mogelijkheid bieden om zich via internet in te schrijven als woningzoekende en te reageren op het woningaanbod in de regio, terwijl 15% van de woningzoekenden (vaak ouderen en/of minder draagkrachtigen) tot op heden gebruik maakte van de woonbon?

3.
Heeft u op grond van uw bevoegdheden als toezichthouder op woningcorporaties de mogelijkheid om een systeem van woonruimteverdeling voor te schrijven dat voor iedereen, ongeacht leeftijd en inkomen, voldoende transparant en toegankelijk is?
Zo ja, gaat u deze bevoegdheid gebruiken?

Meer lezen? Zie dossier Huisvestingswet-Rotterdamwet-Woonruimteverdeling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: