corporatie Eigen Haard (IJmuiden) onder curatele

Aedes, de branchevereniging van woningcorporaties, heeft de woningcorporatie AWV Eigen Haard uit IJmuiden voor twee maanden geschorst als lid. Vorige week besloot demissionair minister Winsemius al om een bewindvoerder aan te stellen.

Reden is de ernstige belangenverstrengeling tussen directeur-bestuurder H.Vinken en de raad van commissarissen. Vinken was voor zijn aanstelling als directeur zelf voorzitter van de RvC.

Ik heb begin december vorig jaar samen met Staf Depla (PvdA) schriftelijke vragen gesteld over de gang van zaken (vergaderjaar 2006-2007, aanhangsel vd handelingen 712). De vragen zijn beantwoord tijdens het mondeling vragenuur van 30 januari. Vinken en RvC liggen ook overhoop met de ondernemingsraad en de huurdersvereniging, die bezwaar maakten tegen de benoeming.

De bewindvoerder van het ministerie van VROM neemt nu alle bevoegdheden van de directeur over. Over een maand rapporteert hij aan de nieuwe minister van VROM. In het uiterste geval kan deze besluiten om Eigen Haard op te doeken en de huizen toe te wijzen aan andere corporaties in de regio.

Lees hier de brief over de aanstelling van een bewindvoerder:

toezichtbriefVROM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: