Bedankt Kees

Vandaag kreeg ik het droevig bericht dat Kees van der Graaf vannacht overleden is. Hij was sinds 2002 lid van de SP-afdeling Utrecht en vanaf dag 1 een zeer betrokken kaderlid van de afdeling.

Kees tijdens een Woonbond-demonstratie tegen de huurverhogingen in april 2006

Ik heb Kees zelf lid gemaakt. Aanleiding was het plan van het toenmalige gemeentebestuur (Leefbaar Utrecht, PvdA, CDA, Burger en Gemeenschap) om een aantal groenstroken in Utrecht te gebruiken voor “verdienend vermogen”, door er woningbouw op te realiseren. Geloof het of niet, maar een van die stroken was de Amsterdam-Rijn-Kanaal-zone in Kanaleneiland, een van de pareltjes van de wijk.

Tijdens een informatieavond in de buurt raakte ik in gesprek met Kees, die op de Magelhaenlaan woonde, en we besloten ter plekke een actiecomitè op te zetten: “Geen Groen voor Poen!” Ook in andere wijken brak de pleuris uit, de plannen verdwenen in het ronde archief en de ARK-zone is inmiddels voor €5 miljoen opgeknapt. Een megasucces.

Al gauw was Kees de spin in het web op het SP-partijpand, vaste standwerker in onze kraam op de Oudegracht, lid van de plakploeg bij de verkiezingen en vaste tribuneklant in de raadszaal.

Vorig jaar werd hij getroffen door leukemie en het kostte hem maanden om weer op te krabbelen. Dit weekend hoorde hij op vakantie in Zwitserland dat de ziekte was teruggekeerd en vannacht overleed hij in het ziekenhuis door een herseninfarct. We verliezen in Kees een goudeerlijke, sociale en humoristische kameraad. Ik zal hem vreselijk missen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: