Mogen NHG spelregels eenzijdig gewijzigd worden?

TROS Radar besteedde afgelopen maandag aandacht aan de gevolgen van de verandering van de contractvoorwaarden van de Nederlandse Hypotheek Garantie voor eigen-woningbezitters die in financiële problemen komen. Mogen de voorwaarden voor lopende contracten zo maar aangepast worden? Ik stelde er schriftelijke vragen over aan minister Blok.

De NHG is juist bedoeld als vangnet voor eigen-woningbezitters die, bv. door echtscheiding of arbeidsongeschiktheid, een financieel probleem hebben. Als je je hypotheek niet meer kan opbrengen en je blijft met een restschuld zitten wordt die overgenomen door de NHG. Maar per 1 januari vindt de NHG dat je veel meer betaalcapaciteit hebt vóór er sprake kan zijn van verkoop woning en overname restschuld.

Mij lijkt dat het eenzijdig veranderen van de contractvoorwaarden en daar houd ik niet van.

Lees hier mijn vragen aan Stef Blok: VH 20140318 SV regels NHG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: