SP-motie huisjesmelkers kamerverhuur aangenomen

Op de dag dat de ROOD de Huisjesmelker-van-het-jaar 2014 “trofee” uitreikte aan de Groningse huisbaas Jan Lubbers nam de Tweede Kamer een motie van mij aan, die de werking van uitspraken van de Huurcommissie over te hoge kamerhuren verruimt.


ROOD op de stoep bij Jan Lubbers

Kamerhuurders kunnen een huurgeschil voorleggen aan de huurcommissie. Als die vindt dat je te veel betaalt wordt de huur verlaagd. Maar tot nu toe alleen voor de kamer van degene die naar de huurcommissie is toegestapt. Ik heb dat altijd merkwaardig gevonden. Als een huisbaas teveel huur vraagt voor de ene kamer in een pand, doet hij dat vrijwel zeker ook voor de andere. Door mijn motie krijgt de Huurcommissie nu de kans om na een uitspraak zelf na te gaan of er bij de andere kamers in een pand ook de wettelijke huurbepalingen overtreden worden. Weer een kleine verbetering in de huurbescherming van kamerhuurders!

Lees hier mijn motie: 20140128 MOT 33698-11 bredere werking uitspraak huurcommissie kamerhuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: