Citaat van de dag

“Bij passief bespaar je 80 to 90 procent op gasverbruik. Wat er niet uitgaat, hoeft er ook niet in.”

(Maurits van Oranje in Cobouw, 25 februari 2014)

Prins Maurits is met zijn bedrijf The Source betrokken bij het renovatieconcept Built4U, dat grootschalig sociale huurwoningen wil verbouwen tot passiefhuizen. Anders dan bij het concept De Stroomversnelling stelt Built4U de Trias Energetica centraal: eerst energie besparen, met name door goede isolatie en benutting passieve zonne-energie, en daarna pas de resterende energiebehoefte duurzaam opwekken.

Valt volgens mij geen speld tussen te krijgen. Ik ben overigens, net als bij De Stroomversnelling, benieuwd naar de prijs-prestatie van de eerste proefprojecten van Built4U. Op hun internetsite zie ik nog geen voorbeelden van gerenoveerde sociale huurwoningen, maar wel van peperdure nieuwbouw. Da’s toch nog een verbeterpuntje voor Maurits c.s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: