Mosquito II

Tien jaar terug was er veel te doen over plannen van gemeenten en verhuurders om Mosquito’s te plaatsen bij hangplekken van jongeren. Dat waren apparaten die een irritante hoge toon produceren, die -de meeste- jongeren wèl horen, maar -de meeste- ouderen niet. De praktische en principiële bezwaren tegen dit ultrasone herrieschoppertje zwollen zodanig aan, dat de Mosquito vergunningplichtig werkt en vrijwel nergens in NL is toegestaan. Maar nu is er een ultrasone kattenverjager!


10 kHz op 140dB. Je zal er naast wonen…

Het menselijk oor is niet voor iedere geluidfrequentie even gevoelig. Bovendien zijn er grote verschillen tussen de ene mens en de andere. In zijn algemeenheid kunnen kinderen een groter geluidspectrum horen dan ouderen: je wordt vanaf je geboorte steeds dover. Maar de ervaring leert dat een toon van 10 kHz op 140dB door best veel mensen als hoogst irritant ervaren wordt.

Wat mij betreft moeten dit soort producten dan ook van de markt geweerd worden. En als dat niet kan zou er een verbod moeten komen voor de toepassing, met een stevige sanctie. Schijtende katten in je tuin kunnen irritant zijn, maar een Ultrasonic Animal Chaser bij je buren een ramp.

lees hier mijn schriftelijke vragen aan staatssecretaris Mansveld: MIL 20140212 SV ultrasone kattenverjagers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: