Henk Kamp vindt €70 vastrecht voor factuur en service normaal

Een steeds hoger deel van uw energierekening bestaat uit vaste kosten, onafhankelijk van het verbruik. Niet alleen de netwerkbedrijven brengen vastrecht in rekening, ook de energieleveringsbedrijven hebben deze melkkoe ontdekt: in zeven jaar tijd verhoogden ze hun “vastrecht”met bijna 80% naar €70/jaar. En minister Kamp vindt dat -tot nu toe- normaal.


Henk Kamp vindt een rekening voor een rekening normaal

Blijkens antwoorden van de minister op schriftelijke vragen van mijn zijde wordt het vastrecht in rekening gebracht voor service, “…o.a. ten behoeve van tijdige en juiste facturatie, incassokosten en klantenservice.” Hallo Henk: moet ik €70 per jaar dokken opdat mijn energieleverancier een correcte rekening stuurt? Welke andere branche in Nederland heeft het lef om een rekening voor een rekening te sturen?

Volgens Kamp is er echter niks aan de hand: mensen die balen over het vastrecht moeten gewoon overstappen naar een andere leverancier. Mijn vraag: welke leverancier? Ze brengen namelijk allemaal meer vastrecht in rekening. Het klopt dat op contracten voor bepaalde duur wat minder vastrecht in rekening gebracht wordt, maar die contracten hebben weer andere nadelen.

Ik vind het in rekening brengen van een vastrecht voor normale bedrijfskosten volslagen bezopen en snap niet dat toezichthouder ACM en de minister van Economische Zaken dit accepteren. Daar gaan we dus wat aan doen!

lees hier de antwoorden op mijn schriftelijke vragen: EZ 201131219 ANTW vastrecht PLBs
lees hier mijn nadere schriftelijke vragen: EZ 20140105 SV vastrecht PLBs nadere vragen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: