Poen voor Groen

Toen Henk Bleeker het natuurbudget 50% kortte en ver-volgens de zwarte piet naar de provincies schoof werd er gemord. In New York doen ze dat anders. Gordon Davis, hoofd plantsoenen vd gemeente, nam na de zoveelste bezuiniging op het Central Park in 1981 het initiatief voor een memorabel benefietconcert.

Het optreden van Simon & Garfunkel trok 500.000 bezoekers en de plaat van het concert ging vijf miljoen keer over de toonbank. De donatie- en sponsoringactie die volgde leverde voldoende op voor de renovatie, waarna New York er een toeristenattractie bij had. Ook vandaag de dag wordt het onderhoud nog grotendeels uit donaties en benefietconcerten betaald.

Ik zeg het toch: actie helpt! Met dank aan een ambtenaar.

NB denk nou niet dat alleen Amerikanen weten hoe je mensen moet mobiliseren voor groen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: