Kamp geeft meer duidelijkheid over duurzame energiefonds Borssele

Minister Kamp heeft zojuist mijn schriftelijke vragen beantwoord over het duurzame energiefonds dat Delta en Essent opgericht hebben in het kader van het convenant rond de levensduurverlenging van de kerncentrale Borssele.

Ik ben positief over de snelheid en feitelijkheid waarmee Kamp reageert. Ook is hij bereid om de Kamer tweejaarlijks op de hoogte te houden van de vorderingen die er gemaakt worden met de doelstellingen van het fonds.

Minder positief ben ik over de melding van Kamp dat een aantal projecten uit het fonds (“door de economische crisis”) vertraagd is en dat hij van plan is om vijf jaar uitstel te geven voor het richtjaar 2014 waarop volgens het convenant de investeringen afgerond hadden moeten zijn. Daar zal ik in het wetgevingsoverleg energie volgende week nog op terug komen.

Lees hier de antwoorden op mijn vragen: 2013D43430

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: