Nuna7: opnieuw de beste

De top halen is een opgave. Aan de top blijven is een uitzonderlijke prestatie. Vandaag won het Nuna7 team van de TU Delft voor de vijfde keer de World Solar Challenge: het wereldkampioenschap voor wagens die voor 100% op zonnestroom rijden, in een bikkelharde competitie met universiteitsteams van over de hele wereld.

In de twaalf jaar die verstreken zijn sinds de eerste WSC heeft het “zonneracen” een enorme vlucht gemaakt. De Nuna7 heeft een topsnelheid van 185km/uur. Net als bij de Formule1 kunnen veel van de bedachte technieken vroeg of laat in de mainstream elektrische auto’s gebruikt worden. Daarnaast is de WSC een geweldig middel om de belangstelling van jongeren voor duurzame energie en techniek in brede zin te wekken.

Er deden nog twee Nederlandse teams mee aan de WSC: TU-Twente/Saxion , dat op de derde plaats eindigde en TU Eindhoven, die meedeed in de Cruiser-klasse (praktische personenauto’s). Die finisht morgen pas, op dit moment liggen ze derde in koers.

Hoe dan ook doen de Nederlandse universiteiten en hogescholen mee in de wereldwijde top van het solar-racen. En zegt wat mij betreft meer dan een mooie notering op een universiteiten-benchmark.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s