Huurdersacties in de maak

De paasinkopen moesten ervoor vervroegd worden, maar vanmiddag waren 60 kaderleden uit de regio Amsterdam aanwezig bij een regioscholing over het huurbeleid van Rutte-II en de mogelijkheden om de huurders hiertegen te mobiliseren. Buurthuis De Schakel in Diemen veranderde voor even in een SP-opleidingscentrum.

Onder regie van Hans van Leeuwen werd voor de pauze het terrein verkend met vier gasten: corporatiedirecteur Kees Kwadijk, SP-Staten-fractievoorzitter Remine Alberts, SP-wethouder Maita van der Mark uit Diemen en ondergetekende.

Daarna bogen werkgroepen zich over de vraag hoe we de huurders nog massaler kunnen mobiliseren tegen dit afbraakbeleid van de corporatiesector, en wie daarbij onze bondgenoten zijn. Daarbij is het belangrijk om onze natuurlijke kritische houding tegenover corporaties die hun kerntaken niet naar behoren uitvoeren vast te houden. Matig onderhoud, langdurige leegstand wegens (poging tot) verkoop, liberalisatie van sociale huurwoningen: de Rochdale’s en Ymere’s van deze wereld hebben de SP hard nodig om te onthouden waar ze ook weer voor opgericht zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: