werkbezoek Openbaar Belang Zwolle

Vanmorgen was ik op bezoek bij de middelgrote woningcorporatie Openbaar Belang in Zwolle. Ze vormen het levende bewijs van de voordelen van de menselijke maat in corporatieland.


een complex ouderenhuisvesting dat Openbaar Belang enkele jaren geleden overnam van een liefdadigheidsstichting is inmiddels levensloopbestendig en duurzaam (A++) gerenoveerd.

2.600 woningen blijkt ook hier een prima schaal. Directeur Gerke Brouwer kent veel huurders in de complexen die we bekijken nog bij naam. Openbaar Belang past ook niet alleen op de winkel, maar was de afgelopen jaren betrokken bij veel smaakmakende projecten in Zwolle, zoals een maatschappelijke opvang voor daklozen en een aantal hoogwaardige renovatieprojecten waar het energieverbruik tot een minimum is teruggebracht.
Veelal worden renovaties gegund op basis van Design & Construct contract, waarbij de aannemer in hoge mate kan meedenken over ontwerp en uitvoering, maar daar een betere kwaliteit en aantrekkelijke prijs tegenover moet zetten.


Drie 12-hoogflats in een jaren-70 wijk zijn in nauw overleg met de huurders verbeterd. Ook hier is stevig geinvesteerd in isolatie en duurzame energie (o.m. thermische en PV-zonnepanelen i.c.m. warmtepompen).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: