Framing

Kees Verhoeven en Jacques Monasch beheersen de kunst van het framen als geen ander. Ze beweerden vanmorgen bij het debat over de begroting wonen samen een keer of tien dat de SP door in de Eerste Kamer voor de motie Essers te stemmen zich nu gecommitteerd heeft aan de verhuurderheffing. Dit alles onder het motto: als je maar vaak genoegd liegt gaan de mensen het vanzelf geloven. Daarom hieronder de letterlijke tekst van de stemverklaring van de SP bij de motie Essers.

“Invoering van de verhuurderheffing zal rampzalige gevolgen hebben, voor woningzoekenden en woningcorporaties, voor bouwvakkers en bouwbedrijven. Afstel van dit onzalige plan is ons verklaarde doel, uitstel en het maken van een knip tussen 2013 en daarna een eerste stap. In de Tweede Kamer is ons dat niet gelukt, maar inmiddels wil ook het CDA zo’n knip.
Dat is voor ons de essentie van de motie van de heer Essers, waarvan wij de verdere overwegingen zeker niet tot de onze maken. Maar alles wat kan helpen om dit plan in de nabije toekomst wellicht alsnog van tafel te krijgen, is ons welkom. Daarom – en alleen daarom – zullen wij vóór de motie stemmen.”

Ik houd van een stevig debat en gebruik in het heetst van de strijd ook wel eens kwalificaties die achteraf misschien wat aan de zware kant zijn. Af en toe. Maar het bewust compleet verdraaien van een standpunt van een politieke opponent is “abject en infaam”, om maar eens een andere specialist in het framen te citeren. Verhoeven en Monasch moeten zich diep schamen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: