Ken uw vrienden

Afgelopen vrijdag publiceerde kamervoorzitter Gerdi Verbeet de statistieken van de Tweede Kamer (je vind ze hier). Een mooie aanleiding om eens naar mijn eigen statistieken te kijken. Vandaag: de moties.


Marianne Thieme en Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren): bedankt voor de steun aan 96% van mijn moties.

Ik diende in 2011 in totaal 58 moties in. Daarvan waren 5 gewijzigde moties. Zes moties hield ik aan en drie trok ik in. Er kwamen er dus 44 in stemming. Daarvan werden er 9 aangenomen en 35 verworpen.

Gemiddeld kregen mijn 44 moties die in stemming kwamen 72 stemmen. Dat betekent dat ik vaak de steun had van de integrale oppositie. Helaas stemmen coalitiepartijen VVD/CDA en hun gedoogpartners PVV/SGP vaak als blok tegen moties van de oppositie.

Hoe was de steun per partij? De partij voor de Dieren steunde mijn moties het vaakst (42), gevolgd door GroenLinks (41), PvdA (38), Christenunie (32) en D66 (29). Schaars was de steun van CDA en SGP (beide 10) en uiterst zeldzaam die van PVV (5) en VVD (3). Hopelijk is dat laatste een indicatie dat mijn moties geen open deur intrapten, zoals een toenemend aandeel van de moties van de coalitiewoordvoerders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: