Greenchoice beboet wegens gerommel met eindafrekeningen

De Nederlandse Mededingingsautoriteit heeft energieleverancier Greenchoice een boete van €7,2 miljoen opgelegd, wegens het stelselmatig niet of te laat versturen van eindafrekeningen aan klanten die nog geld tegoed hadden.

(met dank aan zonnestroomproducenten voor afbeelding)

De hoogte van de boete is bijzonder, de praktijk als zodanig niet. Om deze reden heb ik bij de wijziging van de Electriciteits- en gaswet in november 2010 een amendement 32374-10 ingediend, om de discussie over meterstanden bij verhuizing en switchen van leverancier te beslechten. Het amendement is aangenomen, maar moet nog verwerkt worden in de nieuwe Informatiecode. Daar mag wel eens tempo mee gemaakt worden. Een ander amendement 32374-8, dat voorstelde om de netbeheerder verantwoordelijk te maken voor het aantonen en onderbouwen van de juiste cijfers werd verworpen (gesteund door SP, PVV, GL, CU,PvdD)

Lees hier het amendement 32374-10: 20101104 AMD 32374-10 Jansen meterstand tvv 9 AANGENOMEN

Lees hier het amendement 32374-8: 20101102 AMD 32374-8 Jansen geschillenbeslechting

Lees meer over de voorgeschiedenis verzameld door http://www.energieenwater.net

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: