Donner: njet, njet, njet!

Tijdens het wetgevingsoverleg energie heb ik een motie ingediend over bevordering van energiebesparing in de bestaande voorraad. Minister Verhagen was er redelijk positief over, maar vroeg de motie aan te houden zodat hij zijn collega Donner (die gaat over de gebouwde omgeving) ook om zijn mening kon vragen. Die mening kwam zojuist binnen: njet,njet, njet!


het favoriete nummer van de minister van Binnenlandse Zaken? (beluister hem hier)

Lees hier de brief van Donner: ELI 20111215 BRF 33000-XIII-62 energiebesparing bestaande gebouwen

Wat is het meest irritant aan de brief? Dat Donner antwoorden geeft die al weerlegd zijn tijdens het wetgevingsoverleg van 21-11 en 5-12. Zo is het probleem met de energielabels simpel op te lossen met de suggestie van de Vereniging Eigen Huis, om voor gebouwen die nog geen officieel label hebben uit te gaan van een fictief label op basis van het bouwjaar. Dat label vertegenwoordigt dan de onderwaarde van de energiekwaliteit. Het is duidelijk dat op het moment dat de OZB gedifferentieerd wordt iedereen die vindt dat dat fictieve label niet (meer) overeenstemt met de werkelijkheid als een speer een actueel label laat vaststellen.

De energiebesparing in de gebouwde omgeving loopt dramatisch achter bij de doelstellingen die in 2007 geformuleerd zijn. Maar de minister van Binnenlandse Zaken vindt het voldoende dat er Green Deals met de provincies Groningen en Overijssel gesloten zijn, waarin wordt onderzocht of differentiatie van de OZB mogelijk is. Kan deze man niet snel een mooie andere functie krijgen??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: