Over Lijken

Gisteren was de jaarlijkse nieuwe ledendag van de SP in de Tweede Kamer. Ik was spreekstalmeester in de Handelingenkamer, de oude bibliotheek van het ministerie van justitie waarin de notulen van de Tweede Kamer sinds 1815 staan opgeslagen. Samen met het lijkenboek.

Tot 2001 kon de kamervoorzitter besluiten om passages uit de handelingen te schrappen, als die “ontoelaatbaar” waren. Die passages werden wel voor de annalen bewaard in het lijkenboek. Door de opkomst van live tv-verslagen van debatten en internet ontstond er steeds meer discussie over het nut van deze regeling, waarna het lijkenboek in 2001 is afgeschaft.

zeer lezenswaardig: Over Lijken van Carla Hoetink en Pieter Bootsma


bij de bouw in 1883 de Handelingenkamer nog niet voorzien van elektrische verlichting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: