Schaliegas: minister dendert door, debat hard nodig

Vandaag kwamen de (te) lang verwachte antwoorden op mijn schriftelijke vragen over proefboringen naar schaliegas binnen. De conclusie: minister Verhagen lijkt niet van plan om eerst zorgvuldig onderzoek te doen naar randvoorwaarden voordat het licht definitief op groen gaat voor proefboringen. Dat is onverstandig en onwenselijk.


de winning van schaliegas wijkt sterk af van de gaswinning bij Slochteren en brengt ook andere risico’s met zich mee

Er is dus een debat nodig voor het zomerreces om de minister op andere gedachten te brengen. Dat is lastig, omdat de Kamer eerst nog een hoorzitting wil organiseren. Maar met een beetje goede wil moet dat toch op korte termijn te organiseren zijn.

Lees hier het antwoord op mijn vragen: ELI 20110608 BRF Schaliegas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: