links-rechts-links

Volgens D66 is de SP een conservatieve en nationalistische (inmiddels afgezwakt tot “nationaal georiënteerde”) partij. Maar wat is D66 zelf? Na het lezen van de brief van Hans van Otterloo in de NRC van vandaag weet ik het: links-rechts-links.


(met dank aan)

[NRC, 29 januari 2011, p.28]

De juiste weg

De gemeente had de campagneborden voor de Provinciale Statenverkiezingen nog niet neergezet of we gingen met enkele vrijwilligers op pad om de nog maagdelijke borden te voorzien van D66 posters. De verleiding om de borden helemaal vol te plakken was groot, maar de combinatie van diepgewortelde braafheid en bittere kou weerhield ons daarvan. Terwijl een van ons bezig was om de eerste poster glad te strijken en de anderen het resultaat met voldoening bekeken, stopte er naast ons een auto. De dame die uitstapte was de weg kwijt en vermoedde dat wij haar wel konden helpen. Rechtdoor en dan links-rechts-links luidde ons advies. “Juist”, zei ze, terwijl ze opkeek naar de zojuist bevestigde poster, “links-rechts-links, net als D66.”

Hans van Otterloo.

D66, de juiste partij als u de weg kwijt bent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: