citaat van de dag

“We comply with all international standards.”
(Hugh Elliott, vertegenwoordiger Anglo American en ICMM Industry Group of Coal Exporters to Europe, tijdens de hoorzitting van de Tweede Kamer over de herkomst van de in Nederland gebruikte kolen, 19 november 2010)

Het antwoord van Elliott week nogal af van dat van de meeste andere gasten tijdens de hoorzitting: die betoogden dat de arbeidsomstandigheden van de mijnwerkers in Columbia en Zuid-Afrika nog ver onder de maat zijn, de milieuverontreiniging en aantasting van ecosystemen groot. Wel lijkt er sprake van een langzame verbetering onder invloed van internationale kritiek.

Donald Pols van het Wereld Natuur Fonds wees er naar mijn mening terecht op dat het in de discussie niet alleen zou moeten draaien om de verbetering van de kwaliteit van de mijnbouwprocessen, maar ook om het terugdringen van de behoefte aan steenkool. Zelfs met de meest duurzame technieken zorgt de enorme energiehonger in de wereld voor een aanslag waar het ecosysteem wel eens onder zou kunnen bezwijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: