amendement en motie over (slimme) energiemeter aangenomen

Afgelopen dinsdag zijn twee van mijn voorstellen gedaan bij de plenaire behandeling van de novelle slimme meter/capaciteitstarief aangenomen.


overstappen mag straks alleen nog als de meterstanden exact vastgelegd zijn

Voortaan wordt het verplicht om bij verhuizing of switchen van energieleverancier de meterstanden vast te leggen. Dat kan door een ondertekende melding van de klant, of door het opnemen van de meterstand. Op dit moment is bij 40% van de switches de meterstand niet bekend. In dat geval wordt hij geschat en dat leidt vaak tot geschillen tussen het (oude) energiebedrijf en de klant.
Het andere voorstel spreekt uit dat dezelfde eisen die gesteld worden aan slimme gas- en elektriciteitsmeters ook gaan gelden voor warmte- en koudemeters. Dat is belangrijk voor huishoudens die zijn aangesloten op stadsverwarming. De uitwerking vindt plaats bij de aanpassing van de Wamtewet, die in januari naar de Kamer gestuurd wordt.

Amendement meterstand: 20101104 AMD 32374-10 Jansen meterstand AANGENOMEN

Motie warmte-koudemeters: 20101103 MOT 32373-10 warmte-koudemeters

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: