Ondermaats hypotheekadvies: op de bon

Volgens de Autoriteit Financiële Markten gaat het de goede kant op met de kwaliteit van hypotheekadviezen. Nog maar 15% is matig tot slecht. Dat was drie jaar geleden nog 25%. Ik vind die conclusie van de AFM slappe hap. Als ik 7 kilometer te hard rij ga ik op de bon. Waarom krijgen hypotheekadviseurs die ondermaatse adviezen geven niet standaard een boete?

Drie jaar geleden kreeg het hypotheekadvies een gemiddeld rapportcijfer 5,8. Nu is dat gestegen tot een 6. Slechts 24% van de adviezen krijgt het predikaat goed of excellent. De bulk (71%) scoort matig tot redelijk. Ik vind dat bedroevend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: