kolen noch kernenergie: het kan dus toch

De afgelopen vier jaar heb ik gepleit voor een energie- en klimaatbeleid zonder kolen en kernenergie. Volgens critici is dat onmogelijk: we hebben de komende decennia simpelweg te veel stroom nodig om niet in te zetten op een brede brandstofmix. Ook zou onze strategie onbetaalbaar zijn. Maar zie: volgens economisch onderzoeksbureau SEO kan het financieel prima uit.

In het rapport Investeren in een schone toekomst onderzocht SEO de maatschappelijke kosten en baten van verschillende mogelijkheden om in Nederland in 2050 de uitstoot van CO2 met 80% te verminderen. De centrale conclusie van het onderzoek is dat een route met veel hernieuwbare energie geen totaal ander saldo oplevert van maatschappelijke kosten en baten dan een route waarin CO2-opslag en kerncentrales centraal staan.

Kortom, kolen noch kernenergie: het kan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: