Hoedt u voor de Euribor hypotheek (2)

Op 13 mei 2009 bekritiseerde ik de Volkskrant die in zijn consumentenrubriek de loftrompet stak over hypotheken met variabele rente, in het bijzonder de Euribor hypotheek. Ik vond dat onverantwoord. Vandaag publiceerde de Volkskrant een vervolgartikel: “De variabele hypotheek sterft uit.” Het enthousiasme blijkt bekoeld.

“De variabele hypotheek heeft heel wat woningbezitters slapeloze nachten gekost”, is de dreigende opening. De banken hebben de consument een oor aangenaaid door een variabele opslag te hanteren op de Euriborhypotheken, zonder dat duidelijk te melden. De AFM onderzocht elf hypotheken met variabele rente, ze deugden geen van alle.

Mijn kritiek op de Euriborhypotheken was destijds veel fundamenteler dan die van de AFM nu, die vooral de informatie over de risico’s onder de maat vindt. Maar mijn conclusie blijkt achteraf terecht: hoedt u voor de Euriborhypotheek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: